Ненад Чанак: Људи живе и ван Београда !

Систем постављен наопако: Ненад Чанак у Новој Вароши

Систем постављен наопако: Ненад Чанак у Новој Вароши

Децентрализација је једини начин да цела Србија крене напред. Сва власт и паре су сконцентрисани у Београду, што једино иде у прилог малој групи људи у пар државних канцеларија, која креира наше животе и од нас прави поданике, а не слободне грађане. Крајње је време за системске промене, јер нам је 300.000 младих и стручних људи отишло из Србије зато што сматрају да овде никада неће бити боље- рекао је председнички кандидат Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак на предизборном скупу у Новој Вароши.

Он каже да је питање свих питања: чије су наше паре ?

-Због тога сам за своју кампању и одабрао слоган „Људи живе и ван Београда“. Свака власт је у протеклих 30 година радила на томе да од општина преузме што више новца и надлежности, па смо данас дошли у ситуацију да се у Београду одлучује чак и о томе ко ће бити директор неке школе или дома здравља. Више се не гледа стучност, већ колико сте добри са Вучићем или са министром- рекао је Чанак.

Он је указао на поразну чињеницу да су просечне плате у унутрашњости и по неклико пута мање него у Београду, као и да 300 од укупно 450 насељених места у Војводини нема или воду или канализацију, а најчешће ни једно ни друго.

-Овај систем нас учи наопкако, да што си више послушан више можеш да испросиш, уместо да што си способнији можеш више да зарадиш. И управо је ту кључ свих наших проблема. А то се може променити, само ако хоћемо - рекао је Чанак.

-У бившој Југославији општинама је остајало 36 посто свих пореза и доприноса који се уберу на њиховој територији и са тим средствима ви сте могли да урадите много тога. Данас када општинама остају само мрвице које тешко да могу шта да покрију, ви мора да сте послушни да би вам из републике подарили део ваших пара- каже председнички кандидат ЛСВ, који је на изборном листићу под редним бројем 11.

Према Чанаковим речима наш политички систем је пун контрадикторности и „храни“ се лажима и заблудама.

-Нисам се кандидовао да победим, нити сам убеђен да могу у други круг. Кандидовао сам јер су овакви скупови једина прилика да могу грађанима да кажем истину, коју мало ко воли да чује, и да им предложим шта да се ради да би нам свима било боље. Ни један други кандидат на овим изборима није дао предлог како да се промени систем, већ само како да се промени власт- каже Чанак.

-Нико да нам каже колике су плате у фабрикама које странци масовно отварају по Србији. На жалост, ми смо постали оаза јефтине радне снаге, зато што је то услов да странци дођу и поред силних субвенција. Како то да наше раднике свуда више цене и боље плаћају него у својој земљи – каже Чанак.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.