Општина у новцу и намирницама помогла 900 домаћинстава!

Помагаће и након ванредног стања - општинска управа Нова Варош

Помагаће и након ванредног стања - општинска управа Нова Варош

Од увођења ванредног стања 16. марта до данас, Општина Нова Варош је из свог буџета доделила укупно 2.000.000 динара новчане помоћи социјално најугроженијима, а помоћ је добило 640 домаћинстава. Поред тога, подељено је и 250 пакета са основним животним намерницама и хигијенским средствима .

Најугроженијима додељена је једнократне новчана помоћ од најмање 3.000 динара, док су вишечланим породицама одобравани износи и већи од овог. Како каже у општинској управи, корисници ове врсте помоћи су се изјашњавали да ли желе новац или ваучере за набавку намирница.

-Овај вид помоћи је доступан свим домаћинствима чија месечна примања не прелазе 20.000 динара, било да се ради о пензионерима или да се ради о другим категоријама становништва (самохрани родитељи, незапослена лица, инвалиди и сви остали). Овај процес ће бити континуиран и у наредним периоду. Током ванредног стања, овај вид помоћи се свим лицима испоручује на кућну адресу помоћу тимова волонтера који ваучере или новац носе директно на адресу свих који су поднели захтеве и јавили се Центру за социјални рад у Новој Вароши. На пружању овог вида помоћи нашим најугроженијим категоријама становништва нећемо стати ни након завршетка ванредног стања- каже се у саопштењу за јавност Општине Нова Варош.

У локалној самоуправи кажу да су уз помоћ Црвеног крста у Новој Вароши обезбедила и око 250 пакета са основним животним намирницама и хигијенским средствима за породице које се због тренутне ситуације налазе у економским проблемима.

-Црвени крст уз сарадњу са Општином Нова Варош и Центром за социјални рад врши доставу ових пакета својим корисницима преко волонтерских служби које су присутне сваки дан на терену. Општина Нова Варош ће обезбедити и додатна средства Црвеном крсту уколико буду потребе за додатну набавку основних животних намирница и пакета хигијенских производа- каже се у саопштењу за јавност Општине Нова Варош.

Из Општине Нова Варош и овом приликом апелују на све грађане да остану у својим кућама и да предузму све мере против ширења епидемије.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.