На Златару почела школа скијања

На Златару почела школа скијања

На Златару почела школа скијања

На скијалишту на Бријежђима почела је школа скијања Планинарско-смучарског друштва „Златар“, а средства за њен рад обезбедила је Општина Нова Варош.

Педесетак дечака и девојчица предшколског и школског узраста подељено је у три категорије -почетну, напредну и такмичарску, према свом скијашком умећу, а са њима ради пет врхунских тренера.

Школа скијања трајаће месец дана. До краја зимског распуста обука се изводи свакога дана, а затим само у дане викенда.

-Захваљујући иницијативи  и помоћи руководства општине школа скијања је бесплатна, а идеја је да обуку прође што већи број деце. Клуб је за свега пар дана уписао више од 30 нових чланова, а поред два стара ангажовали смо и три нова тренера – каже директор ПСД „Златар“ Александар-Ацо Зечевић.

ПСД „Златар“ има тренутно 15 регистрованих такмичара у Скијашком савезу Србије.

-Очекују нас такмичења у Ивањици и Новом Пазару, а крајем фебруара стартује и Алпски куп. Вредно су тренирали целе зиме и потпуно су спремни за нове изазове – каже Зечевић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.