У Дому здравља отворена тријажна амбуланта за симптоме короне

Функционишу све службе: Дом здравља

Функционишу све службе: Дом здравља

У нововарошком Дому здравља почела са радом тријажна амбуланта у склопу мера за спречавање ширења корона вируса, у којој 24 сата дежурају по један лекар и медицинска сестра.У ову нову здравствену јединицу искључиво се упућују пацијенти са високом температуром и респираторним тегобама (кашаљ, кијавица, отежано дисање...).

-У новоформираној амбуланти лекари након прегледа и на основу симптома процењују да ли код пацијента евентуално има елемената који упућују на сумњу на присуство корона вируса. Реч је о класичној тријажи пацијената која има за циљ спречавање даљег ширења вирусне инфекције – наглашава др Бранко Поповић, директор овдашњег Дома здравља.

Све информације везане за рад и функционисање тријажне амбуланте граћани ће моћи да добију на број 064/817-05-75 (од среде 18. марта у 15 сати).Тријажна амбуланта смештена је у посебној просторији која се налази између Управне зграде и коронарне јединице.

У локалном Дому здравља, иначе, све службе функционишу без проблема. Хитна служба и педијатрија раде пуним капацитетом, док су поједине медицинске услуге редуковане, а на основу препорука ресорног Министарства.

-Обустављен је уобичајени хирушки програм, сем за онколошке и пацијенте са хитним индикацијама. Такође и амбулантно заказивање за специјалистичке прегледе, а обустављени су и даљи дијагностички поступци сем у хитним случајевима и за пацијенте оболеле од малигнитета – појашњава др Поповић.

Из нововарошке здравствене установе апелују на грађане да без преке потребе не долазе код изабраног лекара већ да савет од стручњака потраже путем телефона на број 033/62-674. Хронични болесници немају потребу да заказују прегледе за редовну терапију, јер ће им се рецепти аутоматски продужавати након истека три месеца.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.