Кафане и продавнице радиће скраћено до 19 сати

Угоститељске, трговинске, занатске и услужне радње у Новој Вароши радиће од данас скраћено до 19 сати, прописао је Општински штаб за ванредне ситуације након одлуке Владе Србије да уведе забрану кретања свим лицима у времену од 20 сати до 5 часова ујутро.

Одлуком Владе Србије од јуче су пооштрене и мере које се односе на ограничавање јавног окупљања на отвореном и у затвореном простору.

-Окупљања су у оба случаја ограничена тако да дистанца између лица мора бити најмање два метра, као и да на површини од четири квадратна метра не може бити више од једног лица. Власници су у обавези да испред објекта назначе укупан број лица која могу боравити истовремено унутар тог објекта. Из примене ове одлуке изузета су лица која због радне обавезе и специфичног начина организације рада објективно не могу применити ову меру- наводи се у саопштењу.

До 19 сати скраћено је и дежурство на услужном телефону општинске управе 033/64-373, на који стари и болесни могу пријавити шта им је потребно од хране и лекова. Општински центар за социјални рад обуставио је пријем захтева за једнократну новчану помоћ док траје ванредно стање.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.