Нова Варош под короном: Без гужви на градским улицама

Мало пролазника: Центар јутрос око 10 сати

Мало пролазника: Центар јутрос око 10 сати

За разлику од јуче, првог дана од увођења ванредног стања, у Новој Вароши јутрос нема гужве на градским улицама. Старији суграђани већином поштују одлуку државних органа о забрани изласка, па се тек неко од њих може видети ван свога дворишта. Приметно је мање и других грађана, па нема ни редова пред продавницама, апотекама и банкама каквих је било јуче.

Надлежни кажу да су трговинске радње уредно снадбевене животним намерницама, а да нормално функционишу све комуналне службе.

-Сви власници угоститељских објеката синоћ су испоштовали одлуку о новом радном времену и затворили своје локале у 20 часова. Због ванредног стања Штаб за ванредне ситуације скратио је радно време угоститељских објеката па ће они у будуће радити у времену 8 до 20 сати, а у локалима не сме у исто време бити више од 50 гостију- кажу у Општинској управи у Новој Вароши.

Због ванредног стања затворени сви шалтери

Од данас су затворени и сви шалтери државне управе и локалне самоуправе, пред којима су јуче биле неописиве гужве, а одложено је плаћање рачуна за фебруар, март и април, односно до окончања ванредног стања. Не раде ни шалтери МУП-а Србије па ће до даљњег важити и лична документа која су истекла.

Од јутрос је у функцији телефонски број 033/64-373 при општинској управи на који стари и болесни могу пријавити шта им је потребно од хране и лекова, након чега ће волонтери то купити уместо њих и однети им на кућна врата.Телефонска линија ће бити отворена свакога дана, и викендом, у времену од 8 до 20 часова. У радно време они се могу јавити и на телефон Центра за социјални рад 033/62-880 или Црвеном крсту на број 033/62-254. 

-Имали смо више позива грађана, од којих њих пет,шест испуњава критеријуме. Данас у 14 сати прави се први пресек стања и након састанка са представницима Центра за социјални рад и Црвеног крста волонтери ће према утврђеном списку кренути са доставом наручених лекова и животних намерница- каже Мирел Рољевић, начелник општинске управе у Новој Вароши. 

AПЕЛ ВОЛОНТЕРИМА:  Штаб за ванредне ситуације општине Нова Варош позивао је све млађе суграђане који су вољни да помогну старима (одлазак у продавницу, апотеку, бацање смећа, шетња кућних љубимаца итд) да се пријаве као волонтери на број  033/64-373 у времену од 8,00 до 20,00 часова.

-Надамо се да схватате озбиљност тренутне ситуације и апелујемо на вашу солидарност. Унапред хвала- каже се у апелу Општинског штаба за ванредне ситуације.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.