Нова Варош: Нема изборних радњи док траје ванредно стање

Верификовали две листе: Општинска изборна комисија

Верификовали две листе: Општинска изборна комисија

Општинска изборна комисија у Новој Вароши донела је одлику о привременом прекиду свих изборних радњи за локалне изборе који су расписани за 26. април, а изборни процес биће настављен по престанку ванредног стања. И Републичка изборна комисија донела је решење о прекиду свих изборних радњи у спровођењу избора за народне посланике у Скупштини Србије, као и за покрајинске изборе.

-Све до сада предузете изборне радње у поступку спровођења избора за одборнике Скупштине општине Нова Варош остају на правној снази. До сада смо прогласили две изборне листе. Странке, групе грађана и коалиције које су само прикупиле потписе подршке грађана, након одлуке о наставку избоног процеса моћи ће да уђу у даљу процедуру верификације своје изборне листе без поновног прикупљања потписа– каже за „Варошке новине“ Данијела Попадић, председница Општинске изборне комисије.

Како се незванично сазнаје, избори заказани за 26. април биће одложени за најмање месец дана, а могуће је и на дуже уколико се ситуација са вирусом корона не буде смиривала. О томе ће председник Србије и СНС Александар Вучић данас разговарати са представницима свих листа које ће узети учешће на наредним парламентарним изборима.

Све политичке странке и покрети које су за изборе, као и оне које су прогласиле бојкот, већ раније су донеле одлуку да до даљњег обустављају све активности везане за изборни процес.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.