Нова Варош: Бирачки спискови све краћи

Гласаће се на 41 бирачком месту: избори у Драглици

Гласаће се на 41 бирачком месту: избори у Драглици

Србија ће 2. априла опет на изборе, а право гласа има 6,7 милиона пунолетних грађана, што је 15.000 мање него лене.И у Новој Вароши је 170 бирача мање него крајем априла прошле године када су одржани парламентарни и локални избори, а чак 920 мање него пре четири године.

Укупно је 11 кандидата за председника Србије. Они ће се у Новој Вароши борити за наклоност 13.898 бирача, колико их је укупно на бирачком списку.

-У нашој општини и ове године ће се гласати на 41 бирачком месту. Биралишта ће бити отворена од 7 до 20 часова, а мештани који због болести не могу да изађу на бирачко место гласаће код своје куће. Потребно је само да се пријаве на дан избора до 11 сати и изборна комисија ће им током дана донети гласачки листић – каже начелник Општинске управе Мирел Рољевић.

Из Изборне комисије обавештавају грађане да ће моћи да гласају само бирачи који имају важећу личну карту или пасош, као и они који поседују важећу возачку дозволу на чијем је обрасцу наведен јединствени матични број грађана.Бирачки одбор омогућиће гласање и бирачу који свој индентитет доказује личном картом са истеклим роком важења, под условом да приложи потврду Министарства унутрашњих послова о поднетом захтеву за издавање нове личне карте.

-Тренутно је у Полицијској станици у Новој Вароши више од 500 израђених личних карата које још нису подигнуте. Сви грађанима који због болести нису у могућности да подигну личну карту биће омогућено да уместо њих то учине њихови најближи сродници. Такође и грађани чије су личне карте у фази израде треба да се на време обрате полицији ради издавања уверења о поднетом захтеву за издавање нове личне карте-апелују у Општинској управи.

Број бирача у нашој општини је сваких избора све мањи. На изборима одржаним на Ђурђевдан 2012. , у Новој Вароши је било 14.818, а у марту 2014. године 14.426 бирача. На изборима који су одржани прошле године право гласа је имало 14.068 Нововарошана.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.