Прима се на обуку 200 будућих ватрогасаца

Пет нових ватрогасаца требају  Бродарево и Прибој

Пет нових ватрогасаца требају Бродарево и Прибој

Министарство унутрашњих послова Републике Србије позвало је све заинтересоване да се пријаве на конкурс за упис 200 полазника на основну обуку припадника ватрогасно - спасилачких јединица. Конкурс је отворен до 20. марта, а пријава са документацијом подноси се полицијској станици по месту пребивалишта кандидата.

За потребе Ватрогасно-спасилачког батаљона Пријепоље, који покрива три општине, на основну обуку биће примељено укупно пет кандидата. Од тога четири кандидата за Ватрогасно-спасилачко одељење у Бродареву, а један за одељење у Прибоју.

Право учешћа на конкурсу имају лица која испуњавају следеће услове: да је држављанин Републике Србије; да најмање годину дана има пребивалиште на територији организационе јединице за коју је расписан конкурс; да нема мање од 19, а више од 30 година старости до дана закључења конкурса; да има завршену средњу школу; да не постоје безбедносне сметње за заснивање радног односа у Министарству унутрашњих послова; да поседује важећу националну возачку дозволу за управљање моторним возилом „Ц“ категорије, као и да испуњава посебне услове у погледу критеријума здравствене, психо-физичке и базичномоторичке способности.

-Напомињемо, да право учешћа има и лице које поседује важећу националну возачку дозволу за управљање моторним возилом „Б“ категорије, а није положило возачки испит „Ц“ категорије, уз обавезу да га положи у року од 1,5 године од дана завршетка основне обуке припадника ватрогасно-спасилачких јединица- каже се у саопштењу Полицијске управе у Пријепољу.

Текст и ближи услови конкурса могу се наћи на сајту Министарства унутрашњих послова www.mup.gov.rs и на сајту Центра за основну полицијску обуку www.copo.edu.rs.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.