По хектару 5.200 динара, исплата за седам дана!

Субвенција за 60 литара дизела по хектару

Субвенција за 60 литара дизела по хектару

Пољопривредници Србије од данас па до 30. априла могу да се пријаве за субвенције за биљну производњу и за гориво, у укупном износу од 5.200 динара по хектару. У буџету је опредељено готово 10 милијарди динара за ове две мере, што је довољно за да се исплате субвенције за око 1.850.000 хектара ораница, односно 450.000 регистрованих пољопривредних газдинстава.

-У свим филијалама Управе за трезор пољопривредни призвођачи могу да да поднесу своје захтеве за давање по хектару и за давање за гориво и у року од седам дана од подношења захтева њима ће новац бити на рачуну- рекао је за РТС министар пољопривреде Бранислав Недимовић.

Износ подстицаја је исти као и прошле године. Како се наводи на сајту Министарства пољопривреде, власници газдинстава могу да рачунају на укупно 5.200 динара по хектару, од чега је 4.000 динара на име основног подстицаја у биљној производњи.

-Износ регреса за дизел годриво по хектару је 1.200 динара. Држава ће исплатити 20 динара по литру, за 60 литара по хектару, а максимално до 20 хектара земљишта- кажу у Министарству.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.