Завршена Зимска лига, играло 250 фудбалских нада

Дечаци и девојчице из пет клубова

Дечаци и девојчице из пет клубова

Након три месеца „љуте“ борбе и занимљивих утакмица, завршена је традиционална Зимска лига у малом фудбалу за млађе узрасте у којој је учествовало више од 250 малишана из Нове Вароши, Пријепоља, Прибоја и Сјенице. Организатор Зимске лиге је Општински фудбалски савез Прибој, а такмичење је помогла Јавна установа „Спортски објекти“ из Нове Вароши. 

Зимска лига се организује десету годину за редом, а по традицији све утакмице су одигране у Спортској дворани код Средње школе у Нове Вароши. Такмичење је ове године организовано у шест старосних категорија, од 2007. до 2012. годишта, а своје екипе имали су фудбалски клубови Златар из Нове Вароши, Полимље из Пријепоља, Слога из Сјенице и 033 из Прибоја, као и Школа фудбала Микрон из Пријепоља.

Скупа са дечацима лопту су пикале и три талентоване девојчице. Александра Петаковић, рођена 2012, члан је најмлађе селекције Златара, док Ана Бојанић и Ања Јановић, обе 2008. годиште, играју за Прибој.

-Основни циљ овог такмичења су развој и популаризација фудбала, уз стварање базе најмлађих полазника и правилну едукација младих у неговању фер плеја. За такмичење је намерно одабрана зима када нема тренинга на отвореном, а све како би се задржо континуитет у раду- каже руководилац такмичења Мићо Илић из Нове Вароши.

Током децембра, јануара и фебруара одиграно је 58 утакмица у шест кола. Сви учесници Зимске лиге добили су по медаљу, а прве три екипе по групама и пехар.

Најуспешније екипе по старосним групама су:
-2007. годиште: 1/ 033 Прибој; 2/ Полимље; 3/ Јасен
-2008. годиште: 1/ Златар; 2/ Полимље 1; 3/ Полимље 2
-2009. годиште: 1/ Слога; 2/ 033 Прибој; 3/ Полимље
-2010. годиште: 1/ 033 Прибој; 2/ Слога;3/ Полимље
-2011. годиште: 1/ 033 Прибој; 2/ Јасен; 3/ Полимље
-2012. годиште: 1/ Полимље; 2/ Златар.  

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.