Петак, вече за књигу и фрулу !

Прва фрула Србије и гости

Прва фрула Србије и гости

Вечерас су у Новој Вароши на програму два квалитетна културна догађаја. Промоцији романа Милоша Прелића “Разасвит на орловском кршу” је у 18 сати у градској Библиотеци, док концерт фрулаша Дарка Прелића у Дому културе почиње у 20 сати.

Аутор романа  “Разасвит на орловском кршу” Милош Прелић, који живи и ради у Београду, а родом је из Мишевића, добро је познат локалној књижевној публици. У Новој Вароши је у протеклих десетак и више година промовисао своја два поетска остварења –“Вако ми је казато” и “Небеско точило”, а сада ће поклоницима писане речи представи своје прво прозно дело.

-“Разасвит” као срећа и патња који расту из истог корена, чита се у једном даху, али буквално у једном. Од динамике, разноликих мотива и идеја, читалац је непрестано у промишљањима, од којих остаје без даха заборављајући и да дише. Јер га радња и ликови држе у сталном адреналинском шоку. И након читања, дуго остаје под утиском и у дубоким и далеким сферама сопствене личности – ово је само један од осврта на Прелићев први роман, о којем ће на промоцији у Библиотеци “Јован Томић” више говорити Јасмина Љубисављевић, професорка српаког језика и књижевности из Београда. Своје утиске о књизи публици ће пренети и сам аутор, који, иначе, поред поезије и прозе, пише и афоризме и текстове за музичко извођење.

“Кроз меандре фрула одјекнула” назив је музичког хепенинга који ће вечерас заједно приредити Дом културе и прва фрула Србије, наш суграђанин Дарко Прелић. Публика ће имати прилику да ужива у звуцима традиционалне српске двојнице захваљујући овом младом виртуозу који се прошле године окитио титулом прве фруле Србије.

Концерт ће употпунити и гостовања других музичких уметника. На сцени овдашњег Дом културе запеваће и певачка група КУД-а “Градимир”, а своје стваралаштво приказаће и полазници београдског Омладинског оркестра под управом Цалета Митровића.  Улазница за концерт је 300 динара.

  Први роман Милоша Прелића

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.