МОСИ и Златарфест истог датума у јулу

Од 15. до 19. јула две манифестације у једној

Од 15. до 19. јула две манифестације у једној

МОСИ и Златарфест одржаће се летос у исто време, од 15. до 19. јула, одлучили су данас одборници Скупштине општине Нова Варош на последњем заседању у овом сазиву. Домаћини су донели такву одлуку како би се избегли организациони проблеми и дуплирање трошкова којих би било да су две манифестације организоване одвојено у стандардним терминима – почетком и крајем јула.

Како се очекује, на 57. Међуопштинским омладинским спортским играма учествоваће око 2.500 спортиста из 35 градова и општина са тромеђе Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе. Нова Варош је последњи пут била домаћин 2008, такође у изборној години због чега је било доста проблема у самој организацији.

-Било би лепо да нам цео јул протекне у спортско-туристичким манифестацијама, али то пуно кошта, па је не само због тога, компромис најрационалније решење. Пред нама је доста посла.Ваља обезбеди смештај за најмање 1.500 учесника МОСИ који ће овде коначити четири дана, а очекујемо и доста гостију због Златарфеста. Престоји нам и детаљна реконструкција фудбалског стадиона на Браношевцу, што ће коштати више од 20 милиона динара, као и завршетак фудбалског терена на Златару- образложио је председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Наредних дана Општинско веће изабраће Организациони одбор МОСИ који ће се делом бавити и Златарфестом. У локалној власти тврде да би организовање две манифестације општину коштало додатних пет милиона динара, због чега би морао да се ради и ребаланс за чије усвајање у овом сазиву нема времена.

(Опширније у сутрашњем броју "Варошких новина")

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.