Нова Варош угостила ходочаснике за Црну Гору !

Нова Варош уз храбре момке

Нова Варош уз храбре момке

Након што су преноћили и окрепили се на Златару, јутрос су из Нове Вароши испраћена четворица храбрих момака који су кренули пешице у Црну Гору са жељом да „у духу православља, миром, слог и достојанствено, бране светиње“.

Огњен Мараш (28) и Милош Ајковић (26) из Подгорице, рукометаш „Златара“ Александар Бабић (40) из Пријепоља и Мирослав Антић (51) из Земуна, на пут дуг око 500 километара кренули су у прошли уторак испред Храма Светог Саве у Београду. Циљ им је да након 12 дана пешачења у Подгорицу стигну 23. фебруара за када је заказана велика молитвена литија.

-Овим нашим молитвеним ходочашћем желимо да покажемо да се нисмо одрекли Светог Саве и да ће мо светиње у Црној Гори бранити по сваку цену- каже  за "Варошке новине" Огњен Мараш.

Они ће данас посетити манастир Милешеву и коначити у Пријепољу, а до Подгорице ће преко Јабуке, Пљеваља, Жабљака и Никшића.

-Где год смо прошли наишли смо на срдачан пријем. Надам се да ће тако бити и наредних 200 километара пута- каже Бабић.

Они су синоћ били гости Општине Нова Варош, а међу грађанима који су их јутрос испратили на пут био је и председник општине Радосав Васиљевић са својим сарадницима.

Иначе, у Црној Гори се свакодневно од Божића организују литије у знак протеста против усвојеног Закона о слободи вероисповести. Усвајање тог закона наишло је на отпор Српске православне цркве, па се масовни протести организују широм Црне Горе.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.