Снежна олуја оставила без воде пола Нове Вароши

Пуно посла и за комуналце који чисте градске улице

Пуно посла и за комуналце који чисте градске улице

Снежна олуја која је покидала електро водове оставила је без струје извориште Лакомица у Акмачићима, па је од јуче по подне без воде скоро пола Нове Вароши.

Проблема због нестанка струје имају и у другим деловима општине, а најтежа ситуација је у Рутошима, Кокином Броду, Јасенову, Кућанима и Акмачићима. Пар сати у мраку синоћ је био и део града.

-Електричари су на терену, кварови се отклањају по приоритетима и очекујемо да ће већ данас воду добити потрошачи који се снадбевају са Лакомице. Према уверавањима из „Електродистрибуције“ и други кварови на електро-мрежи биће отклоњена данас или сутра. Доста је проблема јер су влажан снег и олуја обарали стабла и кидали водове у готово свим селима - каже председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

У протекла два дана пало је око пола метра снега, а на планинама и више. Олујни ветар правио је проблеме путарима, па се саобраћај на већини локалних путева одвија отежано или је у прекиду. Пуно посла је и за комуналце који су задужени за одржавање градских улица.

-На Голом брду, Лешкој превији, у засеоцима испод Муртенице и кроз Љепојевиће према Јавору има сметова и преко два метра. Снег је коначно престао да пада па је сва расположива механизација од јутрос на терену. Очекујемо да ће већина путних праваца већ данас бити очишћена, а остали током сутрашњег дана- каже Васиљевић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.