Због грешке у огласу, одложена лицитација за “Инову”

Издаје се 13.000 квадрата - погони у Кокином Броду

Издаје се 13.000 квадрата - погони у Кокином Броду

За данас заказана лицитација за закуп дела пословног простора у некадашњој индустријској зони у Кокином Броду није одржана јер је, како истичу у локалној самоуправи, надлежна општинска комисија уочила и евидентирала пар грешака и непрецизности у тексту огласа објављеног у “Варошким новинама” 17. јануара ове године.

У општинској управи истичу да је пропуст ненамерно направила стручна служба, а да ће нови ,“пречишћени” текст огласа бити објављен током марта, одмах након што Скупштина општине донесе одлуку о поновном одржавању јавног надметања за закуп око 13.000 квадрата производног и пословног простора на период од десет година.

-Главна замерка је што у тексту огласа није прецизирано да ли се почетна цена закупа у износу од 366.330 динара односи на месечни или годишњи ниво закупнине. И све остале ситне неправилности које је Комисија констатовала биће исправљене у новом огласу. А све са циљем како би се ово јавно надметање обавило по закону и у складу са процедурама оглашавања – каже за “Варошке новине” председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Замерке на оглас протеклих дана имао је део власника локалних пилана, сматрајући да општина фаворизује дрвопрерађивача  из Тутина који је заинтересован да закупи понуђени простор и запосли више од  40 радника, колико се и тражи огласом. У општинском руководству то међутим демантују.

-Право учешћа на јавном надметању под једнаким односно равноправним условима имају сви заинтересовани улагачи, без обзира да ли су у питању локалне фирме или предузећа са стране. Општини је циљ да привуче инвеститора да отвори нова радна места и да замајац развоју овдашње привреде- каже председник Васиљевић.

(Опширније у идућем броју “Варошких новина”)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.