Организују обуку за орезиваче воћа

Орезивање је важна агротехничка мера

Орезивање је важна агротехничка мера

Општинска управа Нова Варош и Удружење произвођача јагодичастог воћа „Златни брег“ организују петодневну обуку за орезиваче. Заинтересовани воћари могу се пријавити до 5. фебруара, а обуку ће изводити саветодавци из Пољопривредне стручне службе „Ужице“.

Програмом обуке обухвата теоретски део са интерактивним радом, практични рад у кабинетским условима и практични рад у воћњаку.

-Сами полазници плаћаће по 1.000 динара на име трошкова обуке, што је симболичан износ, док ће наше удружење суфинаирати остатак, односно 3.000 динара по сваком полазнику. Теоретска обука биће организована у згради Општинске управе у Новој Вароши, а практични део у засаду неког од полазника обуке- каже Милутин Живковић, председник Удружења „Златни брег“

Из локалне самоуправе позивају све пољопривреднике који у оквиру газдинства имају вишегодишње засаде воћа и друге да се пријаве. Заинтересовани за обуку могу се пријавити у канцеларији бр. 307 у згради Општинске управе, или на телефон 62-140.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.