Бањски комплекс "Златар" иде у трећи круг продаје

Нагриза га зуб времена: Бивши Центар

Нагриза га зуб времена: Бивши Центар

Имовина бившег Рехабилитационог центра „Златар“ није добила новог власника ни у другом покушају, па би Републичка дирекција за имовину и Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање ускоро требали да распишу нови оглас за продају бањског комплекса на десет хектара.

Бањски комплекс „Златар“ понуђен је крајем децембра по цени од 3.125.454 евра, која је за 20 посто нижа од процењене вредности. Како су данас за „Варошке новине“ рекли у Републичкој дирекцији за имовину, овај пут продајну документацију откупила је само једна компанија али ни она није у предвиђеном року уплатила депозит, нити доставила понуду. Први оглас за продају објављен је у октобру и тада је почетна цена износила 3.906.818 евра.

-О расписивању новог огласа одлучиће Влада Србије и Управни одбор Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање. Уредбом је прописано да се у трећем кругу продаје почетна цена умањује за 40 одсто у односу на процењену тржишну вредност непокретности, и она би у конкретном случају износила 2.344.091 евра- кажу у Републичкој дирекцији за имовину.

Бањски комплекс за превенцију, лечење и рехабилитацију кардиоваскуларних обољења „Златар“ подигнут је на 1.235 метара надморске висине, на најлепшем делу планине. Укупна површина објекта здравствене намене који се продаје износи 12. 298 квадтарних метара, а у понуђеном пакету је и осам парцела, појединачне површине од 175 до чак 17.000 квадратних метара.

-Интересовања има, и само је питање дана када ће Бањски комплекс „Златар“ добити новог власника. Ко год да то буде ми га очекујемо раширених руку, јер ће пуштање у рад бившег РХ центра дати нови замајац развоју туризма на Златару - каже председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Некадашњи РХ центар Златар, са 330 лежаја, био је узданица развоја туризма на Златару. У време свог највећег сјаја ова установа је годишње остваривала преко 70.000 ноћења, а за четири деценије овде је лечено више од 100.000 пацијената. На Центар “Златар” катанац је стављен пре више од једне деценије због огромних дуговања која су премашила износ од 140 милиона динара. Након тога било је више иницијатива да се он оживи, али без успеха, па је објекат поприлично пропао под теретом небриге и времена. 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.