Сунчица Богићевић прва до Часног крста

Пливало 19 одважних

Пливало 19 одважних

 Сунчица Богићевић из Ужица, једина девојка међу учесницима, допливала је данас прва до Часног крста на Златарском језеру. На Богојављенском пливању у Кокином Броду учествовало је 19 одважних из Нове Вароши, Ужица, Прибоја, Пријепоља и са Златибора.

По хладном времену они су пливали на деоници дугој 33 метра, у част и спомен на Христове године живота на земљи пре васкрснућа.

Сунчица Богићевић има 15 година и ово јој је четврто учешће.

-Када имате чврсту веру, пливати у овако хладној води није страшно. Пливали су ми и отац и брат и доћи ће мо и идуће године. Позивам и друге да нам се придруже, да нас сваког наредног Богојављења буде све више- каже Сунчица за „Варошке новине“.

Четврто учешће: Сунчица са браћом

Пливање за Богојављенски крст на Златарском језеру организује се седму годину за редом, а организатори су Туристичка организација „Златар“, Општина Нова Варош и Црквена општина Нова Варош, уз благослов епархије милешевске. И ове године пливало се на делу испод бране, недалеко од Визиторског центра. Богојављенско пливање пратио је велики број грађана, а манифестацију је званично отворио председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

(Опширније у идућем  броју „Варошких новина“)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.