Општина обрадовала "слатким" пакетићима сеоску децу

Обардовали 140 малишана из свих пет сеоских основних школа

Обардовали 140 малишана из свих пет сеоских основних школа

Празничну атмосферу пред Нову годину и Божић осетили су и предшколци и основци из сеоских школа. За њих 140 Општина Нова Варош и Канцеларија за младе обезбедили су поклон пакетиће са слаткишима и школским прибором, док им је Дом културе даривао новогодишњу представу у извођењу глумачке трупе из Београда.

„Слатке“ поклоне, укупно вредне око 80.000 динара, добили су сви предшколци и ученици до петог разреда основне школе у Божетићима, Радоињи, Бистрици, Акмачићима и Јасенову. Дарови су им уручени данас на пригодној свечаности у Дому културе, а подели пакетића предходила је занимљива колаж позоришна представа за децу, у којој су доминирале догодовштине веселих кловнова и акробата Буцка и Ђорђа, под будним оком Деда Мраза...
Празнични дарови : Председник општине Радосав Васиљевић са малишанима

Ову акцију већ трећу годину за редом, организовали су Канцеларија за младе и општинско Одељење за локални економски развој, а на иницијативу председника општине Радосава Васиљевића.

-Акцијом смо обухватили баш вас сеоске малишане јер су вама теже и у мањем обиму доступни различити културни, забавни, едукативни и спортски садржаји него вршњацима у граду. Дарови које вам данас делимо уочи новогодишњих и божићних празника немају неку значајну материјалу вредност, али су симболична порука да мислимо на вас и ваше породице и бринемо да вам детињство буде што срећније – поручио је окупљеној деци председник Васиљевић, изражавајући задовољство што се ове године у нововарошком крају родило више беба него лане.

(Опширније у следећем броју „Варошких новина“)

Поклон представа од Дома културе

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.