Ски сезона почиње 1. јануара, бесплатно за децу до 12 година

Скијања ће бити само у горњем делу стазе: Скијалиште на Бријежђима

Скијања ће бити само у горњем делу стазе: Скијалиште на Бријежђима

У среду, првог дана јануара, на Златару ће коначно почети ски сезона. У договору закупца скијалишта и општине, деца из Нове Вароши до 12 година старости имаће бесплатан ски-пас.

На Скијалишту “Златар” којим од пре пар година газдује предузеће „Сложна браћа“, скијања ће наредних дана бити само у горњем делу стазе и по нешто скупљим ценама него прошли зиме, а радно време је од 10 до 15 часова. Стаза је овде дуга 600 метара, а опслужује је ски-лифт типа “сидро” капацитета 450 скијаша на сат.

-Дневни ски-пас је 900 динара за све смучаре, а цена је нешто већа него прошле зиме због поскупљена струје. Нововарошки малишани који имају право на бесплатан ски-пас потребно је да први дан понесу са собом здравствену књижицу   - каже Војко Пурић, власник предузећа „Сложна браћа“.

Припреме за почетак ски-сезоне су у завршној фази.

- И поред обилних падавина принуђени смо да вештачки оснежавамо стазу. И вечерас ће радити  "топови" за вештачки снег, док је сутра табање стазе, како би све било спремно за среду- каже Пурић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.