Пало пола метра снега, путеви проходни

Радила и лопата : Браношевац

Радила и лопата : Браношевац

Сви главни сеоски путни правци су проходни, али се због велике количине снега саобраћај одвија отежано, кажу за „Варошке новине“ надлежни у општини Нова Варош. Они обећавају да ће и током наступајућих празника сви путни правци бити проходни.

Снег који је почето у суботу у раним јутарњим часовима и даље пада, али слабијим интензитетом. У граду је пало скоро пола метра снега, а на планинама знатно више. Због снега кога има на коловозу саветује се и опрез током вожње деоницом магистрале према Боровој глави, као и на регионалним путним правцима.

-У сарадњи са месним заједницама чисте се и путеви према засеоцима и углавном су сви проходни. Тамо где није, биће у току данашњег дана прочишћно. Тек јуче смо кренули са интезивнијим чишћењем, јер се чекало да падавине ослабе - каже председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Током зиме општина Нова Варош одржава на територији града 19,62 километра улица и 35 километара општинских путева првог реда према Дрмановићима, Акмачићима, Божетићима, Штиткову и бившем РХ Центру „Златар“, а посао је поверен Комуналном предузећу „3. септембар“.
Око 845 километара сеоских путева општина ће чистити у сарадњи са месним заједницама. Мештани који буду ангажовани да чисте тракторима и возама, добијаће пет литара по очишћеном километру.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.