Компромисом до изборне комисије

Водила се жучна расправа: Одборници СО Нова Варош

Водила се жучна расправа: Одборници СО Нова Варош

Нова Општинска изборна комисија имаће 13 чланова, председник је Данијела Попадић, а секретар Љубица Гордић, правнице у Општинској управи. Ово је само једна од одлука коју су одборници донели у наставку јануарске седнице Скупштине општине Нова Варош, а око које се водила најжучнија расправа.

Избор Општинске изборне комисије нашао се опет на дневном реду јер је суд на жалбу СНС поништио одлуку са децембарске седнице. Напредњаци су и на овој седници претили судом, пало је доста тешких речи, али је и поред свега ипак постигнут компромис и то на састанку шефова одборничких група који је одржан у паузи заседања. Власт је наиме пристала на предлог опозиције о начину избора чланова Изборне комисије, док се опозиција сложила са предложеним квотама.

-Договорили смо се да се о кандидатима гласа у пакету, да се странкама не намеће кога ће предложити – рекао Радивоје Бујишић, одборник ГГ „Нови људи за Нову Варош“.

Према новој квоти, одборнички клуб ГГ „Нови људи за Нову Варош“, Двери, ДСС и ДС који има 12 одборника, имаће шест чланова изборне комисије и исто толико заменика, док је одборнички клуб у коме су четири одборника НС, ПУПС, СДП и независна одборница предложио два члана и њихове заменике. СНС са 11 одборника имаће пет чланова и њихових заменика.

На основу резултата конкурса, за јавног правобраниоца изабрана је правница Радмила Стојановић која је до 2012. била начелник Општинске управе. Она ће заменити Војка Милошевића који је дуже време обављао функцију као вршилац дужности.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.