До Златара од данас без семафора

Саобраћај у обе траке у проширеној кривини

Саобраћај у обе траке у проширеној кривини

Путари су у уторак усклонили семафор и машине са градилишта на деоници пута Браношевац – Милановац, па се према Златару ( и обратно) од 13 сати вози – без семафора и застоја, у две коловозне траке.

Радове на реконструкцији последње деонице златарског пута путари су прекинули због снега и хладноћеи наставиће их напролеће.

– Обезбедили смо услове да се саобраћај одвија без застоја. На проширеној деоници коловоза, као и тамо где су копани канали и два пропуста насули смо тампон и асфалтну „гребу“ – каже грађевински инжењер Адмир Пурковић, руководилац радова ужичких „Путева“. – Зимус ће бити неопходне поправке, а машине и материјал су у близини, на пункту зимске службе одржавања путева на Браношевцу.

Уз скромно ангажовање радника и машина, путари су јесенас урадили 70 метара такозваних конзолних објеката – армирачко-бетонских послова на проширењу коловоза на 6,5 метара (са две траке по 3,25) и пешачку стазу на доњој страни, као и 230 кубика габионских зидова, високих и пет метара изнад насеља Махала и трафостанице „Електроистока“.

Преостало је да се подигне још толико зидова испод кућа на Милановцу , пре скретања за Шанац и најобимнији део посла – у дужини од 470 метара у кривинама , где се проширење коловоза и стаза изводе у кампадама од по 23,5 метра. Радиће се и дренажа са горње стране пута, а коловоз ће у кривинама бити широк осам метара.

Иначе, овај посао је требало да се обави пре десетак година у време реконструкције пута Аљиновићи – Милановац , али је затајила локална управа, а минулих година и летос је мењан пројекат. Путари не коментаришу неке локалне најаве и обећања о завршетку радова. Једино кажу да су им крајем августа „Путеви Србије“ дали налог за радове, а рок завршетка реконструкције је 1. септембар 2020. године.

Уклањају семафоре на кривини изнад "Пластике"

ж

Снег отерао путаре - последњи радови

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.