Духовна академија посвећена Патријарху Павлу

Патријарх Павле – Икона Христова

Патријарх Павле – Икона Христова

Српска православна црква и Епархија милешевска организују у среду 25. децембра у малој сали Дому културе у Пријепољу Духовну академију посвећену Свјатјејшем Патријарху Павлу . Предавање на тему “Патријарх Павле – Икона Христова и Светосавски образац епископства” одржаће епископ милешевски Атанасије, који је дуго година био викар и његов најближи сарадник.

Духовна академија почиње у 19 сати, а из Епархије милешевске позивају сав верујући народ, нарочито младе, да присуствују у што већем броју.
Према речима владике Атанасија, више је повода за духовоно окупљање око лика Светог Патријарха Павла.

– Пре свега, ближи нам се један од два највећа хришћанска празника, Божић. У Божићу имамо јављање Бога и његово рађање као детета у људском лику. Господ је зато и дошао да обнови људски лик, а Патријарх Павле је управо личност која је својим светитељским животом, својим понашањем, речима и делима, најбоље протумачио лик Исуса Христа –рекао је на конференцији за новинаре епископ милешевски Атанасије.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.