Библиотека: У уторак монодрама "Успомене" Сава Радовића

Почетак у 20 сати: Библиотека

Почетак у 20 сати: Библиотека "Јован Томић"

Монодрама „Успомене“, коју је по аутобиографској књизи „Успомене, доживљаји и сазнања“ научника Милутина Миланковића драматизовао, режирао и игра драмски уметник Саво Радовић, биће изведена у уторак 28.марта (20 сати) у Библиотеци „Јован Томић“ у Новој Вароши.

Домаћи поклоници позоришта имаће прилику да се кроз маестралну Радовићеву глуму ближе упознају са занимљивим детаљима из живота једног од највећих светских научника, посебно тренутке након његовог пензионисања, усамљености, одбачености, оспоравања лика и дела, одласка сина у јединца у емиграцију...

-Представа је позориште једног глумца. Тече као филм Миланковићевог живота, који и у најтежим тренуцима усамљености и одбачености налази снаге да се нашали, не губи веру и наду, свестан значаја свог рада и исправности опредељења – записао је Радовић, који је у својој плодоносној театарској каријери одиграо бројне запажене роле.

Саво Радовић је, иначе, као глумац БДП-а, великана српске и светске науке играо у кратком филму сниманом приликом отварања Унивезијаде 2009.у Београду. Након тога се више заинтересовао да његово дело. Разговаро је са потомцима великана, као и са појединим савременицима, некадашњим студентима који су сада у озбиљним годинама. Прикупио је мноштво занимљивих података у намери да кроз монодраму што боље осветли Миланковићев лик јер се код нас и даље не зна довољно о њему.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.