Доплер радар на магистрали кроз град

Упозорава возаче : Доплер преко пута

Упозорава возаче : Доплер преко пута "Обућаре"

Пази деца, Смањи брзину – упозоравају возаче бљештећи натписи са два доплер радара на делу магистрале кроз град. Постављени су са обе стране коловоза, изнад пијаца, с циљем да повећају безбедност , пре свега пешака којих је доста на овој деоници.

Доплер радар има облик саобраћајног знака правоугаоног облика, очитава брзину сваког возила које му долази у сусрет и упозорава возаче уколико су направили прекорачење. Надлежни кажу да су показали као најефикасније средство за успоравање саобраћаја. Вредност пројекта је 800 хиљада динара, а финансиран је средствима из општинског буџета, намењених за побољшање безбедности саобраћаја.

-Због техничких потешкоћа за сада ради само доплер радар који упозорава возаче из правца Браношевца, а постављен је преко пута “Обућаре“, на излазу са бензинске пумпе. Други је код „Слоге“ и намењен је возачима из правца Зебиновца и аутобуске станице, и он ће ових дана бити пуштен у рад. Ово је најнепрегледнија деоница кроз град, па пешаци ризикују са сваким преласком, а нарочито су угрожена деца. Са горње стране магистрале је велики број стамбених и пословних објеката због чега је користи доста мештана- каже Дејан Грбић, шеф Одељења за инвестиције и јавне набавке општинске управе и помоћник председника општине.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.