Инспекције : Није било тровања деце у “Панорами”

На нивоу : Хотел

На нивоу : Хотел "Панорама"

Како су показали налази инспекција, стомачни вирус је узрок здравствених тегоба због којих је 80 ученика Основне школе “Драгиша Мишовић” из Чачка прошле недеље напустило рекреативну наставу у хотелу "Панорами" на Златару, а не тровање како су то поједини медији пласирали у намери да нам наруше углед, каже Бранко Пуцаревић, директор Туристичке организације "Златар" и управник хотела "Панорама".

Након одласка ђака, Завод за јавно здравље је по налогу ветеринарског инспектора узорковао све намирнице које су постојале у хотелу а које су деца пре тога користили и анализа је показала да је храна била потпуно здрава за употребу. Такође, на високом нивоу су и хигијена и санитарна безбедност у објекту.

– Оно што смо од самог старта говорили, да деца у хотелу никако нису могла добити тровање, потврдили су и налази свих инспекција које су вршиле контролу. Све просторије у којима су боравили малишани из Чачка окречени су месец дана пре њиховог доласка на Златар. Набављене су нове постељине, а извршено је и дубинско прање теписона и душека, док се кухиња кречи сваких месец дана. Пред сам долазак деце чак је и вода у базену промењена и додатно загрејана – каже Пуцаревић.

(Опширније у празничном броју "Варошких новина", 27. децембра )

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.