Изграђено дечје игралиште на Златару

За децу до 13 година: Игралиште код балон хале

За децу до 13 година: Игралиште код балон хале

На Златару је пуштено у функцију ново игралиште за децу чију су изградњу средствима од око 3.000.000 динара финансирали Министарство туризма и Општина Нова Варош.

Вишенаменски комплекс за најмлађе, који се простире на површини од око 250 квадрата, ограђен је и пресвучен гумираном заштитном подлогом, а унутар њега постављено је неколико справа за играње деце узраста до 13 година (пењалица, љуљашка, клацкалица, тобоган, вртешка...).Терен је смештен у непосредној близини спортске балон хале и урађен по највишим безбедоносним стандардима , сличан новоизграђеним дечјим игралиштима на градском Тргу.

-Игралиште за децу је још један од садржаја којим употпуњујемо туристичку понуду и за којим је постојала потреба јер су све учесталији гости на Златару управо најмлађи – каже за „Варошке новине“ директор Туристичке организације "Златар" и управник хотела „Панорама“ Бранко Пуцаревић и истиче: -Пројекат је и потврда одличне сарадње са Министарством туризма, које је за изградњу игралишта определо средства од око 2,5 милиона динара, док је додатних пола милиона обезбеђено из општинског, односно буџета Туристичке организације.

Ресорно Министарство и локална самоуправа су, иначе, овог лета заједнички финансирали и изградњу пешачке стазе „Батровац“ и зип-лајн система, у укупној вредности од преко седам милиона динара, а у Туристичкој организацији најављују и нове инвестиције на овом пољу.

-Из републичке касе су преко пројекта обезбеђена средства у износу од 2.000.000 динара за изградњу видиковца на Хоџиној стени. У току је припрема техничке документације, следи поступак јавних набавки за избор извођача радова, а планирано је да радови стартују крајем ове или почетком наредне године – појашњава Пуцаревић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.