Градске улице покривене камерама !

Постављено 25 камера, једна је

Постављено 25 камера, једна је "код липе" на Зебиновцу

Нова Варош је покривена видео-надзором а циљ је да се повећа безбедност мештана и туриста. У локалној самоуправи кажу да ће поставити и радар доплер на магистрали кроз град, како би повећали и безбедност пешака на овој саобраћајници.

Инсталирано је укупно 25 камера високе резолуције, а пројекат вредан 5,5 милиона динара финансира се средствима из буџета општине Нова Варош, намењеним за побољшање безбедности саобраћаја. Камерама су „покривени“ део магистрале на уласку у Нову Варош из оба правца и већина градских раскрсница, као и спортски терени, паркови и Трг војводе Петра Бојовића. Наредних дана у згради полиције биће инсталиран и монитор за очитавање, са пратећом опремом, након чега ће видео-надзор бити пуштен у рад.

Надлежни кажу да је много разлога за њихово постављање.

-На жалост, последњих година сведоци смо бројних немилих сцена на градским улицама. Било је „сачекуша“, паљења аутомобила, махања пиштољима, много је случајева насилничке вожње, а повећао се и број дилера дрогом. Не поштују се ограничења и прописи, а све више је и случајева намерног оштећења саобраћајне сигнализације, као и мобилијара у парковима и на спортским теренима. Очекујемо да ће видео-надзор превентивно деловати, али и помоћи да се брже открију починиоци- каже Дејан Грбић, шеф Одељења за инвестиције и јавне набавке општинске управе и помоћ председника општине.

У локалној полиције уверавају да нема места за бојазан од могућих злоупотреба. Како се незванично сазнаје, рад камера моћи ће да прати мали број лица, обучених за тај рад, а информације добијене путем снимака користиће се искључиво у циљу безбедности грађана.

(Опширније у новом броју „Варошких новина“ који је у продаји)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.