Медведи насрћу на стада око Увца

Сточари у страху за своја стада

Сточари у страху за своја стада

Медведи опет сеју панику око Увца. У засеоцима низводно од бране на Радоињском језеру код Нове Вароши последњих месеци заклали су око 40 коза и оваца, па су мештани у страху за своју чељад и стада. У куће се затварају са првим мраком и не излазе без преке потребе.

Као и пре две године и ове јесени је највише штете било у стадима сточара из Клака у Сеништима, а медвед је зулум чионио и њиховим комшијама у Мутавџићима, Пољу, на Тавнику... Штете трпе и сеоска газдинства у Радоињи, на супротној обали реке, а звер је летос кидисала и на стада у Кућанима.

-Мени је медвед заклао пет оваца, и још једну ранио али је успела да преживи. На стадо у тору крај куће ударио је у сумрак, и право је чудо да ништа нисам чуо. Комшијима Радомиру Мијајловићу и Радојки Чорбић заклао је по четири, а Слободану Жунићу једну. Медвед је убио и овна Мирољубу Младеновићу, а покоља је било и у другим засеоцима, чак и горе око магистрале– каже Миланко Минић из Клака.

(Опширније у новом броју „Варошких новина“ који је у продаји)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.