На полицама градске Библиотеке нових 450 књига

Годишње се прочита око 7.000 књига

Годишње се прочита око 7.000 књига

Око 450 актуелних наслова из пера најпопуларнијих домаћих и страних аутора, представљених на овогодишњем Сајму књига у Београду, ускоро ће се наћи и на полицама Библиотеке “Јован Томић” у Новој Вароши. Од двадесетак издавачких кућа, матична Библиотека наручила је књижевна дела у у новчаној вредности од око 260.000 динара.

У овдашњој књижевној ризници определили су се за наслове значајних књижевних стваралаца, као и за сва остала популарна дела која задовољавају критеријуме шире читалачке публике. Књижни фонд око око 40.000 књига обогаћен је тако насловима из области белетристике, дечје књижевности, стрипа, а у нешто мањем обиму је овог пута било поруџбине из сегмента стручне литературе.

Нововарошка Библиотека, иначе, упркос кризи и тешким економским приликама у култури односно издаваштву, успева да књижни фонд годишње занови са преко 1.200 примерака. Осим набавке књига на највећој сајамској манифестацији у земљи, овдашња књижевна ризница је и у 2019.добила на дар 280 наслова од стране Министарства културе и информисања, за чију је набавку посредством откупа публикација из претходне године издвојено око 270.000 динара.

-На полицама Библиотеке ускоро ће се наћи и око стотину наслова који су донација Народне библиотеке Србије, а у оквиру пројекта под називом „Пирамида од књига“ – најављују у градској Библиотеци, чији чланску карту тренутно има 450 Нововарошана, који током године прочитају близу 7.000 књига.

(Опширније у новом броју "Варошких новина" који је у продаји)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.