Представе и концерт на програму Дома културе

Дом културе

Дом културе

Након разноврсног и квалитетног културног програма у претходних десетак дана, а поводом обележавања општинског празника, Дом културе “Јован Томић” ће и у наредне две седмице организовати пар догађаја, посебно занимљивих за љубитеље позоришта и традиционалне народне музике.

Тако ће се вечерас у 20 сати домаћем гледалишту премијерно представити првакиње београдског глумишта Нада Блам и Мина Лазаревић, које ће на сцени Дома културе извести популарну представу „Црвени шешир“. Цена улазнице је 400 динара.

Ова комедија Ратка Папића, коју је режирао Димитрије Шашић, има успешан позоришни живот и сале широм Србије пуни већ неколико година уназад. Представа је настала на основу истинитих прича о двема познатим београдским глумицама. Њихове дуго чуване тајне ни до данас нису у потпуности обелодањене, иако интригирају јавност. Однос спојених судова, навео је текстописца да своју комедију у стартну радно назове „Спојени судови“, али је од те намере одустао јер би, како каже, колеге препознале о којим глумачким дивама је реч.

-Комичне, али и тужне сцене живота две јунакиње, покрећу бројна питања која се односе на љубав. Ко смо ми једни другима, супарници или партнери, да ли је стварно реч о љубави, или, пак има помало и мржње, да ли је живот смех до суза или сузе до смеха- каже редитељ Димитрије Шашић.

За поклонике традиције и изворне народне музике, у Дому културе ће у понедељак 18. новембра бити одржано пригодно музичко вече. Реч је о заједничком концерту КУД-а Дома културе „Јован Томић“ и естрадног уметника Милана Топаловића , певача београдске „Гранд продукције“ који је родом из златарског краја.

Локални фолклорни ансамбл и Народни оркестар представиће овог пута домаћој публици десетак кореографских дела и музичких нумера, док ће Топалко извести своје музичке хитове настале у протекљих десетак и више година. Концерт почиње у 20 сати, а цена улазнице је 300 динара.

Новембарски културни мозаик, како највљују из Дома културе, биће употпуњен и дечјом позоришном представом, која ће се на програму наћи највероватније крајем овог месеца. 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.