Оформљена специјализована јединица Цивилне заштите

Сви позвани су успешно прошли обуку

Сви позвани су успешно прошли обуку

И Нова Варош је добила своју специјализовану јединицу Цивилне заштите за ватрогасна дејства. Сви позвани су успешно прошли вишедневну обуку, па ће у наредном периоду моћи да се по потреби ангажују као појачање професионалним ватрогасно-спасилачким јединицама у акцијама заштите и спасавања људи и добара угрожених шумским пожарима.

Ова јединица, јачине ватрогасног вода, биће под командом Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије.

-Сви припадници ове специјализоване јединице су млађе животне доби и на њих рачунамо у дужем временском периоду. Карактеристично је и да им је струка блиска овој материји- кажу у Сектору за ванредне ситуације.

Осим на гашењу пожара, припадници ове јединице ангажоваће се и на другим пословима заштите и спасавања.

-Уколико буде потребе ангажоваће се и у акцијама снадбевања становништва водом у сушном периоду, као и у отклањању последица поплава у урбаним зонама. Обучени су и за рад на деконтаминацији земљишта, а биће ангажовани и на многим другим пословима заштите и спасавања људи, животиња, материјалних и културних добара у ванредним ситуацијама- кажу у Сектору за ванредне ситуације.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.