Трећи на републичком из математике

Успешни гимназијалци: Ана, Јована и Филип

Успешни гимназијалци: Ана, Јована и Филип

Нововарошки гимназијалци настављају низ успешних резултата на државним смотрама знања. Филип Дробњаковић, ученик другог разреда ове школе, освојио је треће место на недавно одржаном 59.Републичком такмичењу из математике. Одличан пласман „запечатио“ је освајањем 51 поена изборених у конкуренцији шездесетак такмичара са простора читаве Србије.

-Задовољан сам резултатом, мада жалим што ми је недостајало свега шест бодова да се домогнем и другог места. Вишемесечни интезивни рад се на крају исплатио, а за мој успех је у великој мери заслужан професор Милан Рајић који је са нама математичарима радио и током распуста – каже Филип уз оцену да је овогодишње државно такмичење за нијансу било другачије од претходних јер су решења задатака захтевала више логичког размишљања.

Наш бронзани математичар је ранијих година, иначе, одличан учинак имао на смотрама знања из области информационе технологије, тако да је сада на “мукама” да ли да након завршене средње школе своје образовање настави на Математичком факултету или београдском ЕТФ-у.

Боје Гимназије “Пиво Караматијевић” на републичком такмичењу из математике, осим Филипа, браниле су и матуранткиње Јована Топаловић и Ана Шапоњић, којој је у име организатора Друштво математичара Србије доделило похвалу. Даровите гимназијалке такође планирају да се у перспективи у професионалном смислу определе за математику односно софтверско инжењерство.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.