И даље рестрикције воде по утврђеном режиму искључења

Стање алармантно, упозоравају комуналци

Стање алармантно, упозоравају комуналци

Јучерашња киша није значајно повећала издашност градских изворишта, па ће рестрикције  које су почеле средином октобра остати на снази до даљњег. На свим извориштима доток је испод или на минимуму, због чега ће повремено без воде остајати готово сви потрошачи у Новој Вароши и на Златару.

Према речима надлежних у Комунално предузеће „3. септембар“ стање је алармантно, па ће рестрикције потрајати вероватно све до првих обилнијих падавина. Према распореду рестрикција, потрошачи који се снабдевају са резервора Милановац неће имати воде у периоду од 21.30 до 5 часова изутра, јер се у том периоду водом са Лакомице пуни резервоар Мукића јама.

-Потрошачи који се снабдевају водом са резервоара Мукића јама имаће воду од шест часова изутра до тренутка док се овај резервоар не испразни, а којом ће то бити динамиком зависи од самих корисника. Потрошачи који се снабдевају са резервора Бријежђа неће имати воде у периоду од 21.30 до 5 часова, а то су потрошачи делом у улицама Светог Саве, Карађорђеве, Солунских бораца и део Вионика- објављено је на званичном сајту Комуналног предузећа „3. Септембар“ (www.jp3septembar.rs).

Први су тешкоће рестрикције осетили потрошачи чији се резервоари пуне водом са Лакомице у Дрмановићима. Издашност овог изворшта је пала испод девет литара у секунди, што је неколико пута мање од потребног за нормално снадбевање. Доток је значајно смањен и на осталим извориштима, али се мањак воде на њима надокнађује препумпавањем са Црног и Шапоњића врела у Дражевићима, који су такође на „издисају“.

- Чинимо све што можемо да олакшамо муке потрошачима, па их молимо за разумевање и да рационално троше воду. Рестрикције ће потрајати, јер је потребно да обилна киша узастопно пада бар четири, пет дана да би се издашност бар мало поправила. У најтежој ситуацији су потрошчи на резервоару Мукића јама- каже за „Варошке новине“ Сузана Шуљагић, директорка Комуналног предузећа „3. септембар“.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.