Богат програм поводом 1. новембра Дана општине

Светковина почела 23. октобра

Светковина почела 23. октобра

Нова Варош ће 1.новембра прославити општински празник, датум када је славна Јаворска бригада пре 107 година ослободила златарски крај од вишевековног турског ропства. Дан општине ће се ове године обележавати десетак дана и то у периоду од 23. октобра до 2. новембра. Централни догађај биће свечана академија у Дому културе, а прославу ће овог пута обележити и званично отварање новоизграђеног дела градског Трга.

Светковине су започеле у среду 23.октобра, када су на сцени Дома културе прваци Београдског драмског позоришта извели хит представу “Трпеле”. Културни програм поводом општинског празника наставља се у недељу 27.октобра. Те вечери ће у биоскопској сали Дома културе бити уприличена пројекција домаћег филма “Војна академија 5” (почетак у 20 сати). Филмско поподне и вече наставља се и наредног дана, а на репертоару ће се, између осталих, наћи и филм за децу “Снешко”.

Љубитељи фотографије имаће прилику да се у уторак 29.октобра ближе упознају са стваралаштвом фото-репортера Рада Прелића. Аутор ће се домаћој публици у галеријском простору Дома културе представити изложбом под називом “Предео сликан душом”, која ће бити отворена у 18.30 сати. У 20 сати на програму је представа „Дервиш и смрт“, у режији и главној улози Слободана Ћустића.

Библиотека “Јован Томић” ће поводом 1.новембра у среду 30.октобра угостити глумца Јована Љубеновића, које за поклонике позоришне уметности извести монодраму “Све је ОК”.

-Почетак првоновембарске свечаности оквирно је планиран за 14 сати, када ће бити пресечена црвена врпца на новоизграђеном комплексу смештеном тик уз градски Трг. У 18 сати ће у присуству бројних угледних званица бити уприличена свечана академија поводом општинског празника, коју ће, осим обраћања општинских челника, обележити и пригодан уметнички програм, као и додела признања заслужним поједницима и колективима и најуспешнијим студентима и ђацима из нововарошког краја – најављује помоћница председника општине Маријана Ђокић, иначе, шефица Одељења за привреду и локални економски развој.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.