Држава продаје Центар „Златар“ за 3,9 милиона евра

У време највећег сјаја 70.000 ноћења годишње

У време највећег сјаја 70.000 ноћења годишње

Републичка дирекција за имовину и Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање огласили су продају Бањског комплекса "Златар" на Златару по почетној цени од 3.906.818 евра.

Бањски комплекс за превенцију, лечење и рехабилитацију кардиоваскуларних обољења има објекат корисне површине 12. 298 квадратна метра са пратећим садржајима, као и десетак хектара земљишта.

Како се наводи у огласу објављеном на сајту Републичке дирекције за имовину, комплекс се продаје у постојећем, "виђеном" стању, без права купца на накнадне рекламације. Понуде за куповину достављају се најкасније до 12. новембра ове године.

Некадашњи РХ центар Златар, са 330 лежаја, био је узданица развоја туризма на Златару. У време свог највећег сјаја ова установа је годишње остваривала преко 70.000 ноћења, а за четири деценије овде је лечено више од 100.000 пацијената. На Центар “Златар” катанац је стављен пре више од једне деценије због огромних дуговања која су премашила износ од 140 милиона динара.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.