Почеле рестрикције због смањеног дотока воде са Лакомице

Воде се искључује у вечерњим часовима

Воде се искључује у вечерњим часовима

Комунално предузеће „3. септембар“ почело је са планским искључивањем воде потрошачима у Новој Вароши и на Златару који се снадбевају са изворишта Лакомица у Дрмановићима. Због дугог сушног периода доток воде је пао испод девет литара у секунди, што је неколико пута мање од потребног за нормално снадбевање.

Надлежни кажу да је стање алармантно због чега ће рестрикције потрајати вероватно све до првих већих киша.

-Трудимо се да периоди рестрикције буду у вечерњим сатима, а колико ће они трајати зависи од самих грађана, односо од тога којом ће се брзином празнити резервоари у које акумулирамо воду током искључења. Чинимо све што можемо да олакшамо муке потрошачима, па молимо за разумевање- каже за „Варошке новине“ Сузана Шуљагић, директорка Комуналног предузећа „3. септембар“.

Доток је значајно смањен и на осталим извориштима, али се мањак воде на њима надокнађује препумпавањем са Црног врела у Дражевићима.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.