На Златару се гради фудбалски терен за висинске припреме

Обиман посао: Радови на Бабића Брду

Обиман посао: Радови на Бабића Брду

На Златару је почела градња фудбалског терена за висинске припреме, а план је да он буде готов до идућег лета када је Нова Варош домаћин 57. МОСИ.

Радове ће коштати 28 милиона динара, а поверени су предузећу „Нови Пазар Путеви“. Његову изградњу са 20 милиона помоћи ће Министарство трговине, телекомуникација и туризма, док ће остатак средстава обезбедити општина.

-Почетак радова касни због решавања имовинско – правних односа на делу земљишта које припада „Србијашумама“, али ће све бити спремно за спортске сусрете младих са тромеђе Србије, Црне Горе и БиХ, како је и планирано- каже председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Фудбалски терен гради се на Бабића Брду, у срцу туристичке зоне. Подиже се на стрмини, на делу испод хотела „Златарски златник“ и балон хале према граду.

-Посао је обиман, а само да би се изравњао терен потребно је дотерати 17 хиљада кубика земље. На срећу, временске прилике нам иду на руку, па очекујем да ће до снегова бити одрађен већи део земљаних радова. А то је и највећи део посла- каже Василејвић.

Терен који се подиже међу оморикама, на 1.200 метара надморске висине, значајно ће обогатити туристичку понуду Златара.

-Према тврдњама еминентних стручњака, ова надморска висина је идеална за висинске припреме спортиста. То најбоље могу да посведоче сви они који су након боравка на Златару низали само рекорде и победе. Због тога је међу спортистима и велико интересовање за нашу планину, али нам је за озбиљнију причу недостајао управо спортски објекат овога типа- каже Васиљевић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.