Упорност се исплати: Тимићи коначно на Златару!

Седам дана у

Седам дана у "Панорами": Братислав, Јасмина и Оливера

Јагодинац Братислав Тимић (73) пуних десет година стрпљиво чека на седмодневни боравак на Златару који је освојио као “срећни” добитник наградне игре у тадашњој емисији РТС-а “Књига утисака”. Овај дипломирани машински инжењер у пензији већ читаву деценију телефоном, смс порукама и мејлом упорно покушава да допре до надлежних из јавног сервиса Србије жалећи се да је преварен, али његов вапај остао је без одговора. Све до недавно, када је добио позив садашњег управника “Панораме” и директора Туристичке организације Бранка Пуцаревића да са својом породицом седам дана буде гост у овом хотелу.

- Упорност се испати, ја сам жив пример тога. Принципијелно сам хтео да ствар истерам до краја јер сам тачним одговором на наградно питање заслужено освојио боравак у сада већ затвореном РХ Центру. Тадашњи директор ме замајавао да мало сачекам , да је хотел пун, те да ће ми завршити да одмарам у “Панорами” и слично. И тако пуних десет година. Писао сам и звао све досадашње директоре, управнике, председнике …Покушао да ступим у контакт чак и са ресорним министром. Таман сам хтео да одустанем, ћерка ме наговори да срећу окушам још са новим директором Пуцаревићем, а онда коначно дигнем руке и помирим се са чињеницом да су ме преваранти изиграли –прича за наш лист овај симпатични Јагодинац, човек “старог кова” за ког су лажи и ситне преваре недопустиве у његовом систему вредности. Он је, иначе, пасионирани учесник наградних игара, захваљујући којима имао прилике да отпутује Енглеску, Тунис, Швајцарску, Словенију, Хрватску, Русију, Грчку и далеки Египат.

Убрзо након разговора са Пуцаревићем , а у међувремену и председником општине Радом Васиљевићем, Братислав добија учтиво обавештење да су му врата “Панораме” широм отворена.Он, његова супруга Оливера (68), економиста у пензији, и ћерка Јасмина (36) мастер фармације, са одушевљењем су дочекали ову вест и већ за пар дана први пут се обрели на овдашњој планинској лепотици. И нису се покајали. Напротив. Кажу да се не сећају када су у последње време толико уживали као на Златару.

-Нова Варош и њени житељи су за нас право откровење. Пропутовали смо Србију уздуж и попреко, као и већи део Европе, али овако срдачне и топле људе нигде нисмо срели. И у хотелу су сви дивни, услуга и смештај су у односу на категоризацију објекта и више него одлични, а златарски специјалитети прави деликатес – сматра Јасмина, иначе, научни сарадник на Фармацеутском факултету у Београду, и наглашава : -Добар глас о златарском крају и људима који живе у њему ширићемо где год да идемо. А професионални и људски гест господина Пуцаревића је за сваку похвалу и поштовање.И сигуран знак да ћемо о свом трошку овде доћи поново.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.