Асфалтирањем путева враћају дуг селима !

Урадили и 1,2 километра пута у Ојковици

Урадили и 1,2 километра пута у Ојковици

Ојковица је добила нових 1,2 километра асфалта захваљујући „Дринско-Лимским ХЕ“, а мештани се надају да ће то помоћи да оживи село у коме је све више повратника.

Вредност инвестиције је око пет милиона динара. Асфалтирана је деоница од Батаковића до Чоланића, прескочена током прошлогодишњих радова када је средствима општине урађено око 500 метара. Овај пут је најкраћа веза са светом и за мештане Доњег Трудова, до чијег центра је још седам километара макадама.

-Сада ћемо брже и лакше до магистрале у Кокином Броду и града. Више мештана се у последње време вратило из Ужица, Чачка и Нове Вароши на родитељска имања, а летос су доселиле и две породице пореклом из Босне и Лике. Купили су имања и куће у опустелом засеоку Томићи и преселили се из Београда у који су избегли током последњег рата. Кажу да о животу у Ојковици размишљају и њихови пријатељи- каже мештанин Марјан Роговић.

Асфалтирањем пута у Ојковици „Дринско-Лимске ХЕ“ су коначно вратиле део дуга мештанима села изнад Златарског језера, пуних 60 година након градње хидроакумулације у Кокином Броду која их је одсекла од света.

- Пројекат изградње пута десном обалом Златарског језера стар је колико и хидроакумулација, али обећање никада није реализовано. Због живота у беспућу многи су побегли у град, па је Ојковица на последњем попису имала свега 200 житеља, а слично је и у суседним селима. Ово је први пут да „Лимске“ нешто ураде на путевима у нашем крају, па се надамо да ће идуће године бити још- каже Роговић.

У изградњу и ревитализацију путева у околини три језера у кањону Увца, „Дринско-Лимске ХЕ“ су ове године уложиле близу 32 милиона динара. Недавно је новим слојем асфалта пресвучено првих 2,7 километара Акмачићи – Божетићи, док су на преосталих 3,5 километара до бране на Увачком језеру закрпљене ударне рупе. Асфалтирало се и обалом Радоињског језера. Овде је урађено око 800 метара пута, од пилане на раскрсници за Рутоше, до краја плаже и камп насеља поред бране.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.