Завршени "Дани културе": Богат програм и добра посета

Добра посета: Вече народног стваралаштва

Добра посета: Вече народног стваралаштва

Квалитетни и разноврсни уметнички садржаји, изузетна посећеност и рекордан број учесника обележили су манифестацију „Дани културе“. У протеклих месец дана у Дому културе „Јован Томић“ приређено је 12 позоришних, музичких, ликовних, филмских и књижевних догађаја, а пропратила су их чак 2.043 посетиоца.

Ако је судити по бројности домаћих поштовалаца културних дешавања, највеће интересовање изазвао је концерт најпознатијег а капела хора на Балкану „ВИВА ВОX“, за који се месец дана унапред тражила карта више и у којем су уживала 424 Нововарошана. Програм мотивисан традицијом и изворним народним стваралаштвом „Ђе је зрно клицу заметнуло“, у коме су учествовали бројни локални извођачи и прва фрула Србије Дарко Прелић са гостима, изазвала је пажњу 324 посетиоца.

-По уметничком сензибилитету и структури гледалишта потпуно два различита садржаја изазвала су највеће интересовање наших суграђана. Осим на разноликости, инсистирали смо и на квалитету програма што је био пун погодак и најбољи „мамац“ за рекордан број посетилаца у протеклих пар година. Негована и прилично компетентна нововарошка публика и заслужује да се на сцени ДК појављује што више професионалних уметника упркос чињеници да је област културе данас на великим искушењима превасходно у финансијаком погледу – каже у изјави за „Варошке новине“ в.д директорка ДК Михрија Хаџић.

Одлична посета забележена је и на пројекцијама филмског хита „Бисери Бојане“, којима су присуствовала 234 поклоника ове врсте уметности.Интересовање и пажњу гледалишта изазвао је и традиционално 8-мартовски концерт Тамбурашког оркестра ДК (230 посетилаца), следе кабаре Горана Султановића (197), Великоплањани са представом „Сабирни центар“ (189), Новопазарци са хит комадом „Бетон махала“ (183), Бајнобаштани са дечјом представом „Бајкоплов“ (162), Нововарошани са репризним извођењем комада „Живот у тесним ципелама“ (100)...

-У оквиру манифестације није било довољно садржаја за најмлађу публику, на коју ћемо се, међутим, више фокусирати у наставку овогодишње сезоне – најављује директорка Дома културе.

Она истиче да ове године као организатори светковине нису дозволили да беспарица скреше програме, већ су значајна средства обезбеђена из донација.

–Планирани буџет из касе локалне самоуправе уштедели смо за неке наредне културне садржаје, а путем донација обезбеђен је износ од близу 700.000 динара, од чега је учешће Бошњачког националног вијећа око 550.000. Помогла су нам и „Стара Рашка „WW Енергy“, „Дунав осигурање“, „Новатекс“, као и бројни други домаћи приватни предузетници којима дугујемо велику захвалност – додаје Михрија Хаџић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.