Буди хуман: Анастасија треба помоћ за лечење!

Анастасија Гавриловић (1996.) болује од леукемије

Анастасија Гавриловић (1996.) болује од леукемије

Хуманитарна фондација БУДИ ХУМАН - Александар Шапић прикупља новчана средства за Анастасију Гавриловић (1996).

Услед константног умора и увећања лимфних жлезда, Анастасија посећује лекара. Након дуготрајних испитивања, крајем маја 2017. године дијагностификована јој је акутна лимфобластна леукемија.

Након неуспелих циклуса хемиотерапије, Анастасији је урађена хаплоидентична трансплантација коштане сржи, у болници Ацибадем у Истанбулу. Донор је била њена мајка, чије су здраве матичне ц́елије потпуно замениле нездраве.

Међутим, њено здравље се компликује стањем опасним по живот - хронични облик GvHD-Graft versus host disease-a, такозвана болест "калем против домаћина“. GvHD је озбиљна компликација која прати поступак трансплантације матичних ћелија. То је стање које се развија када имунолошке ц́елије донора нападну ткива примаоца. Докле год се нове ћелије не привикну на Анастасијин организам, реакције ће бити непредвидиве и неопходно је хитно реаговати да не би дошло до знатних оштећења органа.

Иако се у свету веома мало улаже у побољшање терапија за GvHD, тим лекара Ацибадем-а развио је најнапредније видове лечења који су се показали веома ефикасним као шанса за Анастасијину даљу борбу за живот!

Помозимо Анастасији! Упишимо 396 и пошаљимо СМС на 3030. Њој можемо помоћи уплатом на динарски или девизни рачун, као и путем линка e-doniraj.

Да Анастасија живи! Будимо хумани!

Слањем СМС поруке: Упишимо 396 и пошаљимо СМС на 3030
Слањем СМС поруке из Швајцарске: Упишимо хуман396 и пошаљимо СМС на 455

Уплатом на динарски рачун: 160-486124-02
Уплатом на девизни рачун: 00-540-0002344.5
IBAN: RS35160005400002344587
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Уплатом платним картицама путем линка: e-doniraj
Уплатом са вашег PayPal налога путем линка:PayPal

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.