Асфалтом у висове Муртенице

Отварају њедра планине - мештани и земљаци скупљали паре

Отварају њедра планине - мештани и земљаци скупљали паре

Радници погона „Путева“ из Пријепоља асфалтирали су 630 метара пута у засеоку Илићи у Негбини, од последњих кућа до бора молике, према висовима Муртенице. Сада је асфалтни коловоз, од центра села и златиборске магистрале, дуг 3.650 метара.

– Фамилије Илићи, Браловићи и Ђенићи, као и земљаци расути широм Србије, сакупили су 1,1 милион динара, а од Општини смо добии дупло већа средства – каже Гвозден Ђенић, један од чланова Одбора за градњу пута и председник Савета Месне заједнице Негбина. – Идућег пролећа настављамо радове да изађемо на висораван планине, према Забоју, Блатини и Рикачи.

Мештани горе имају већину поседа – ливаде, њиве и шуме. На некадашњим колибиштима, летњим, а често и зимским стаништима сточара и дрвосеча, потомци власника имања граде викендице. Овде „електрика“ стиже из соларних плоча, а прва сијалица планула је 2006. године.

У Негбине су затражили помоћ Шумског газдинства и Општине да пробију деоницу од само 400 метара на Јаворском путу, како би избили у Равни Тор (који је на око два километра) и пут Борова Глава (Драглица) – Стража (Бела Река).

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.