Почиње санација хидрантске мреже у пословној зони Кокин Брод

Услов за нове инвеститоре: Индустријска зона

Услов за нове инвеститоре: Индустријска зона

Неимари ужичког предузећа „Стабил про“ започеће ових дана посао на комплетној санацији спољне хидрантске мреже у пословној зони у Кокином Броду. Радови ће трајати два месеца, а пројекат финансирају Министарство привреде и Општина Нова Варош средствима од преко 18 милиона динара.

Пословна зона простире се на око 24.000 квадрата и у оквиру ње тренутно послују два правна субјекта која запошљавају преко стотину радника. Реконструкцијом хидрантске мреже створиће се услови за потписивање још најмање два уговора локалне самоуправе са заинтересованим компанијама односно отварање нових радних места.

-Циљ је да индустијску зону у Кокином Броду комплетно опремимо и потенцијалним инвеститорима омогућимо сву потребну инфаструктуру и елементарне услове за рад и производњу – воду, струју, против-пожарну заштиту, што до сада нисмо имали – истиче председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић и најављује да радови на хидрантској мрежи, између осталог, подразумевају и спуштање у земљу три специјализоване цистерне са укупним капацитетом од око 225.000 литара воде.

У локалној самоуправи кажу да је модернизација пословне зоне на простору некадашње „Инове“ на списку приоритетних пројеката и услов за долазак нових улагача.

-Држава пројекат финансијски подржава са око 13,5 милиона динара, док је остатак средстава у укупном износу са ПДВ-ом од око 4,5 милиона динара обезбедила локална самоуправа – појашњава заменик председника општине др Бранко Бјелић и додаје : -Значај инвестиције је Министарство привреде препознало још 2016.године када је за санацију кровног покривача и адаптацију подова у делу производних погона издвојило из државне касе 26.000.000 динара.

Кокинобродску пословну зону је,иначе, у претходних неколико месеци у два наврата посетио и посланик Крсто Јањушевић, који је обећао да ће држава наставити да подстиче привредне активности у нововарошком крају у циљу стварања што бољег амбијента за пословање.

–Пример добре праксе на том пољу је индустријска зона у Прибоју, у којој је за кратко време до посла дошло преко 400 људи – оценио је Јањушевић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.