Настављено асфалтирање пута према Божетићима

У току реконструкција деонице у дужини од 1,2 километра

У току реконструкција деонице у дужини од 1,2 километра

„Дринско-Лимске ХЕ“ наставиле су са модернизацијом пута који кроз Акмачиће који води према Растокама и даље ка Божетићима. Након завршетка радова новим асфалтом биће пресвучено укупно 2,7 километара пута, док ће на преосталих 3,5 километара до бране на Увачком језеру бити закрпљене ударне рупе. Укупна вредност радова је 20 милиона динара.

Тренутно се асфалтира 1,2 километра од трафостанице на раскрсници за Комаране, због чега ће на овој деоници до недеље 15. септембра бити на снази тотална обустава саобраћаја у периоду од 8. до 20 сати. У том периоду саобраћај за путничка возила обављаће се алтернативним правцем преко засеока Богдановићи у Комаранима до засеока Шапоњићи. Радови су поверени предузећу „Путеви Златар“.

Почетком лета, у првој фази радова, асфалтирано је 1,5 километара пута, после раскрснице у Акмачићима па до кафане изнад скретања за Комаране.

- Модернизује се деоница која је била у катастрофалном стању. Афалтира се у ширини пута од 5,4 метра, а просечна дебљина новог асфалта на деоници износиће 10 центиметара. Очишћене су и риголе и оспособљен систем за одвођење површинских вода- каже шеф градилишта Александар Зорић из „Путева Златар“.

Пут према Божетићима је, иначе, једна од најпрометнијих локаних саобраћајница у нашем крају, а поред мештана десетак села користе га и бројни гости кањона Увца, као и „Дринско-Лимске ХЕ“ за потребе хидроцентрале на Растокама. Пре пар година реконструисана је деоница од Нове Вароши, али је део од центра Акмачића због бројних џомби и рупа задавао главобоље возачима и путницима.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.