Комунално: Градска вода је исправна за пиће!

Надлежни демантовали гласине

Надлежни демантовали гласине

Вода из градског водовода у Новој Вароши је хигијенски исправна и може се без бојазни користити за пиће. То тврде у Комуналном предузећу „3. септембар“ демантујући гласине са друштвених мрежа које су последњих дана узбуниле јавност.

Према тврдњама једне наше суграђанке, изнетим почетком ове седмице на Фејсбуку, у градском водоводу је пронађена бактерија ешерихија коли, али се загађење крије од грађана.

-То једноставно није тачно. Градска вода је исправна и за пиће, што показује и последњи извештај надлежног Завода за јавно здравље из Ужица, урађен на основу анализе узорака узетих 29. августа на четири контролна места која покривају цео град. Узорци од 2. септембра се још увек обрађују, али нема сумње да ће и они бити исправни - каже за "Варошке новине" Сузана Шуљагић, директорка Комуналног предузећа „3. Септембар“.

Како би демантовали гласине, комуналци су јуче на свом званичном сајту (www.jp3septembar.rs) објавили резултате последњих анализа, у којима стоји да су сви узорци воде узети у прошли четвртак хигијенски исправни. Узорци који су анализирани узети су у Дечијем вртићу „Паша и Наташа“, месари „Туцовић“ и РХ Центру „Златар“, као и на постројењу Шапоњића врело у Дражевићима.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.