Општина потписује уговоре са пољопривредницима

Повраћај за нову опрему је 30 посто

Повраћај за нову опрему је 30 посто

Општина Нова Варош потписаће у среду 4. септембра уговор са носиоцима пољопривредних газдинстава који су се до 23. јула ове године пријавили на конкурс за доделу подстицајних средстава намењених пољопривреди. Потписивање уговора је у Дому културе “Јован Томић” у 10 сати. Пољопривредна газдинстава су могла да конкуришу за само једну инвестицију, а максималан повраћај је 80.000 динара по газдинству.

Субвенцију ће добити свих 179 пољопривредних газдинстава  који су у року поднели тражену докумнтацију. Примљено је 59 захтева за набавку јуница и крава, 19 захтева за набаку оваца, један захтев за набавку коза и 107 захтева за набавку нове опреме.

Ове године у буџету општине Нова Варош за пољопривреду је планирано 9.900.000 динара, од чега је 5.440.106 динара намењено за набавку нове опреме и приплодних грла и 1.000.000 динара за набавку казана.

-Субвенције државе показале су се као изузетно добре и значајно су промениле набоље читав нововарошки крај. Због тога је и локална самоуправа одлучила да додатно помогне својим пољопривредним произвођачима јер је то један од начин да се млади задрже на својим породичним имањима- изјавио је председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Повраћај за набавку нове опреме износи 30 посто од куповне цене , док је повраћај за набавку крава, односно јуница 40.000 динара.

-За набавку оваца и коза повраћај је 30 посто, односно максимално 6.000 динара по грлу. Повраћај за набавку казана износи 30 посто и укупно је примљено 13 захтева, на шта је утрошено 539.379 динара- кажу у општинској управи.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.