Златарска сиријада 28. августа у Божетићима

Смотра произвођача пуномасног сира, 23. по реду

Смотра произвођача пуномасног сира, 23. по реду

На Велику Госпојину у Божетићима, среда 28. август, одржаће се традиционална Златарска сиријада, у организацји Општине Нова Варош, Туристичке организације „Златар“ и Удружења сточара „Увачка река млека“. Осим такмичарске смотре најбољих произвођача пуномасног златарског сира организује се и такмичење у припреми хељдопите, а најбоље очекују вредне награде.

Сви заинтересовани за учешће на овогодишњој Сиријади, 23. по реду, могу се пријавити до сутра у 15 сати у Одељењу за привреду и локални економски развој општинске управе (канцеларија број 307) или на број телефона 62-140. Могу се такмичити сва регистрована пољопривредна газдинства са територије Општине Нова Варош.

Пријем узорака сира и хељдопите обавиће се на дан такмичења у ресторану бивше Фабрике конфекције у Божетићима, у времену од осам до 10 часова. Такмичарски узорци сира достављају се у пластичним кантицама тежине три до пет килограма.

Свечано проглашење победника је у 13 сати у дворишту Основне школе „Кнезови Рашковићи“, а припремљен је и богат културно-музички програм. Ове године је знатно увећан наградни фонд, а осим новчаних обезбеђене су и вредне робне награде. Новчана награда за најбољег произвођача златарског сира је 50.000 динара, док је награда за друго место 30.000, а за треће 20.000 динара. Новчани износ награда за најбољу хељдопиту је 15.000 динара за прво место, 10.000 за друго и 5.000 динара за треће место.

У оквиру Сиријаде у просторијама Основне школе „Кнезови Рашковићи“ одржаће се и трибина посвећена савременим технологијама у сточарству и млекарству. Трибина почиње у 11 часова.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.